Kiborgų žemė

Knygos viršelis

Bestseleriu tapusioje knygoje „Kiborgų žemė“ lietuvių žurnalistas Dovydas Pancerovas (g. 1987 m.) pasakoja apie tai, kaip atostogaudamas gimtajame mieste sulaukia netikėto pasiūlymo skristi į revoliucijos krečiamą Ukrainą. Jaunam reporteriui atrodo, kad tai bus pašėlęs nuotykis, todėl jis nedvejodamas sutinka.
Jau kitą dieną Dovydas atsiduria tarp revoliucijos barikadų ir svylančių padangų, patenka į tikrą smurto ir neapykantos uraganą. Dovydui trūksta šiltų drabužių, jis neturi šalmo ir šarvinės liemenės, jo kuprinėje guli tik džinsai, nešiojamasis kompiuteris ir buteliukas vyriškų kvepalų.
Revoliucija sukrečia jauną reporterį. Adrenalino troškimas ir sunkūs išgyvenimai vėl šaukia jį keliauti į karo siaubiamą Ukrainą.
Knygoje „Kiborgų žemė“ žurnalistas Dovydas Pancerovas itin atvirai pasakoja apie savo keliones į karo zoną, apie ten užklupusius pavojus, išgyvenimus ir sunkų sugrįžimą namo. Autorius sako, kad ši istorija yra ne tik apie įvykius Ukrainoje: „Tai pasakojimas apie jauną vyruką, trokštantį savo akimis pamatyti tikrą karą. Buvau naivus ir nepasiruošęs tokiam išbandymui, todėl mano istorija ir ironiška, ir dramatiška. Ją rašiau tarsi trilerį, kad kiekvienas skaitytojas galėtų pasijusti taip, lyg pats keliautų su manimi į frontą ir galėtų pažvelgti į karo snukį.“
„Kiborgų žemė“ jau pirmąją savaitę Lietuvoje tapo bestseleriu; per pirmuosius mėnesius buvo išleisti trys šios knygos tiražai. Išleista ir audioknyga „Kiborgų žemė“ (skaito pats autorius).

Dovydas Pancerovas