Vaikų stovyklos bibliotekose

Projekto pavadinimas

Jau birželio mėnesį šeši Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos filialai pakvies vaikus į stovyklas, kurios organizuojamos įgyvendinant projektą „Amatai atgyja pasakose“. Projektą iš dalies finansuoja IRVVG, remia UAB „Legra“.


Šio projekto tikslas – sudaryti sąlygas Ignalinos rajono vaikams ir jaunimui, vasaros stovyklų metu, per skaitymą, pažinti krašto kultūros tradicijas ir senuosius amatus.
Projekto metu bus organizuojamos stovyklos – 5 dienų savanorių ir bibliotekininkų Ignalinos bibliotekoje ir 10 dienų 1–4 klasių vaikams Strigailiškio, Didžiasalio, Vidiškių, Ceikinių, Kazitiškio ir Dūkšto bibliotekose.
Stovyklų metu vyks garsiniai skaitymai, edukacinės programos, kūrybinės dirbtuvės, pažintinės ekskursijos, iškylos, interaktyvūs žaidimai. Veiklų įgyvendinimui pasitelkti tautinio paveldo atstovai (vilnos vėlimo, keramikos, dailės), profesionalūs menininkai, kurie supažindins su krašto kultūros paveldu ir senaisiais amatais. Bus išleista vaikų ir jaunimo kūrybos rinktinė.
Informacija apie registraciją į stovyklas jau netrukus bus paskelbta bibliotekos interneto svetainėje ir Facebook paskyroje.
Projektas parengtas pagal VPS priemonę „Kultūros savitumo išsaugojimas, tradicijų tęstinumas“ ir įgyvendinamas bendradarbiaujant su IRVVG teritorijos tautodailininkais.

 

projekto logotipai