Prasidėjo naujieji ITAU mokslo metai

Renginio metu

Neįtikėtinai šiltą ir saulėtą spalio 10-osios popietę į Ignalinos krašto muziejų rinkosi dailiai pasipuošusios moterys, pasitempę vyrukai. Tai – Ignalinos trečiojo amžiaus klausytojai, ne vienas jų į muziejų atėjo pirmą kartą. Čia, šviesioje ir jaukioje salėje, vyko ITAU 2018–2019-ųjų mokslo metų atidarymo šventė.


Renginį pradėję Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos moterų vokalinis ansamblis „Atgaiva“ (Vadovė Vida Ksenzovienė), senjorams padovanojo įvairiaspalvį, tarsi rudeniniai klevai, dainų vėrinį.
ITAU direktoriaus pavaduotoja Loreta Aleknienė perdavė direktorės Reginos Lisauskienės, kuri tądien renginyje negalėjo dalyvauti, linkėjimus. Gerbiama Loreta, sveikindama ITAU klausytojus, pažymėjo, kad universitetas gyvuoja jau ketvirtus metus, aktyviai dalyvauja įvairiose veiklose, pasidžiaugė, kad peržengus aksominio amžiaus ribą, gyvenimas gali būti orus, prasmingas ir visavertis, padėkojo lektoriams, savo užimtoje kasdienybėje surandantiems Iaiko pasidalinti savo žinių bagažu, skatinantiems tobulėti. Padėkojo ir naujokams už pasitikėjimą, pasiryžimą kartu su visa, nuolat besimokančia, universiteto bendruomene žengti mokslo, žinių, pažinimo keliu, praturtinti savo gyvenimą nauja saviraiškos, bendrystės patirtimi.
Ignalinos rajono savivaldybės Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė senjorams palinkėjo malonaus, streso nesukeliančio, mokymosi, o lektoriai trumpai pristatė naujųjų mokslo metų planus. Susirinkusius taip pat pasveikino ir muziejaus šeimininkė Renata Veličkienė. Gražų sveikinimą Ignalinos trečiojo amžiaus universitetui atsiuntė ir Lietuvos Respublikos Seimo nariai Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis.
Loreta Aleknienė senjorams dar perdavė ERASMUS + projekto „Kūrybinių industrijų plėtra Portugalijos kultūros įstaigose“, kurio tikslas buvo susipažinti su Portugalijos vietovėse veikiančiais kūrybinių industrijų modeliais, idėją – pradėti aktyviai naudoti mūsų krašto simbolį – leliją. Ši mintis projekto dalyviams kilo apsilankius Barcelos mieste, kur portugalai puikiai panaudojo vieną iš savo ženklų – gaidį. Tai – vienas garsiausių Portugalijos simbolių. Pasak legendos, gaidys išgelbėjo žmogaus gyvybę ir dabar simbolizuoja teisingumą. Šio simbolio gausu visur – turizme, renginiuose, miesto architektūroje ir pan. Projekto darbo grupė siūlo visoms rajono kultūros įstaigoms organizuoti su lelija susijusius plenerus, šventes, akcijas, o pradėti – nuo lelijų sodinimo Ignalinos miesto erdvėse. Apie lelijų auginimo ypatumus susirinkusiems papasakojo Vida Leleikienė. Moteris turi daug patirties ir mėgsta šias gana įnoringas gėles.
Šventė baigėsi, prasidėjo ITAU mokslo metai, jau vyksta pirmieji užsiėmimai, pirmosios išvykos... Sėkmės pažinimo kelyje!