Po liepom

Renginio metu
Karštą liepos 18 dienos popietę poezijos mylėtojai rinkosi prie Grybėnų kaimo bibliotekos. Čia į susitikimą su skaitytojais atvyko Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos literatų klubas „Lelija“.
„Tikroji poezija: kai eilėraštyje lieka ne rankų, o širdies šešėlis“. Tai poeto Justino Marcinkevičiaus žodžiai. Savo širdis mums atvėrė poetai Algis Jakštas, Lina Kovalevskienė, Gintautas Mackonis, Olga Paukštienė ir Vilhelmina Stukienė. Skambėjo eilės apie meilę, gyvenimą, gamtą... Kiekvieno poeto kūrybos kelias ir patirtis skirtinga.
Poetas A.Jakštas pasidžiaugė, kad greitai turėtų išeiti dešimta jo eilėraščių knyga. Ir susirinkusiems pažadėjo atvažiuoti į Grybėnus su jos pristatymu. Poeto kūryba džiaugėsi ir buvusi jo bendramokslė Genutė Taškūnienė. Ji trumpai pasidalijo prisiminimais, padeklamavo kelis poeto eilėraščius.
Olgos Paukštienės susitikime laukė staigmena – nutrūko gitaros styga. Todėl ji dainavo be gitaros pritarimo. Bet dainų žodžiai ir Olgos balsas nepaliko abejingų.
A. Mackonis pristatė Dvasinio ugdymo bendruomenę, skaitė savo eiles ir prašė neploti jam, sakė „...klausykit širdimi“.
Ir klausėmės eilių ir dainų širdimi. Laikas prabėgo nepastebimai. Norėjosi pratęsti susitikimą po liepomis. Ir išsiskyrėm su ta mintimi, kad tai buvo pirmas „Susitikimas po liepomis“, bet ne paskutinis.
 
Už pagalbą organizuojant renginį dėkoju Kazitiškio seniūnui Drąsučiui Jelinskui ir vairuotojui Vladui.
 
                   Grybėnų kaimo bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Dalia Koršul