Vasaros trečiadieniai Dysnos bibliotekoje

Renginio metu

Birželio 20 d. į Dysnos biblioteką rinkosi vaikai su močiutėmis ir mamytėmis, tarp jų buvo ir naujokų, todėl bibliotekininkė Vanda Laurinavičienė supažindino visus su bibliotekos taisyklėmis, informavo apie bibliotekos darbą, pakvietė dalyvauti akcijos „Vasara su knyga“ „Skaitymo iššūkyje“.

Taip pat buvo aptartas visos vasaros darbo planas: sutarta, kad kiekvieną trečiadienį visi norintieji rinksis į biblioteką. Čia vyks knygų skaitymai, viktorinos, edukaciniai užsiėmimai, pažintinės kelionės po apylinkę. Atnaujinta būrelio ,,Smalsutis‘‘ veikla, vadove išrinkta Goda Marija Brukštutė.
Tą dieną kiekvienas vaikas pasidarė po saulutę, kurią papuošė, nuspalvino. Už kiekvieną perskaitytą knygą gaus spindulėlį, kuriame užrašys perskaitytos knygos autorių ir pavadinimą. Vasaros pabaigoje bus renkamas daugiausia spinduliukų surinkęs skaitytojas, jis taps laimėtoju.
Aptarę darbus, pasipuošę biblioteką saulutėmis, draugiškai perskaitę knygutę ir priklijavę po pirmą spinduliuką, vaikai rinko liepžiedžius, o teta Ramunė virė jiems skanią liepžiedžių arbatą, kuria visi vaišinosi.
Dysnos bibliotekos ir vaikų planuose 27 d. išvyka į Dysnos kaimą prie Augustino Voldemaro paminklinio akmens, kur vyks viktorina „Lietuva – tai šalis, kuri turi savo istoriją“, taip pat bus skaitomos knygutės apie Lietuvą.