Įspūdžiai iš kelionės po Šri Lanką

Renginio metu

Balandžio 7 dienos popietę Linkmenų bibliotekoje vyko susitikimas su kraštiečiu, žurnalistu, leidyklos „Utenos Indra“ savininku Antanu Kibicku ir vertėja iš prancūzų kalbos Žaneta Kibickiene.

Jie pasidalino kelionėje po Šri Lanką patirtais įspūdžiais. Jau seniai pamėgę keliones žmonės, aplankė daugybę šalių. Daug įdomaus jie papasakojo ir apie egzotiškąją Šri Lanką – salą Indijos vandenyne, dar vadinamą „Indijos ašara“. Gerbiami Žaneta ir Antanas, vienas kitą papildydami, pasakojo apie šio pasaulio kampelio gamtos grožį, klimatą, aplankytus miestus, objektus, žmonių kultūrą ir buitį, aukštas kalvas, kaskadomis krintančius krioklius, apie Budą ir budizmą, arbatos plantacijas, šalies gyvūnus. Vaizdingus pasakojimus papildė nuostabios fotografijos. Bibliotekos svečiai visiems dalyvavusiems išdalino po laikraštį „Utenos apskrities žinios“ Nr. 40, kuriame yra A. Kibicko straipsnis apie šią kelionę „Graži kaip moteris, skaudi kaip ašara“.

Šiuos susitikimu susidomėję ir jame apsilankę Ignalinos trečiojo amžiaus universiteto Turizmo fakulteto klausytojai taip pat liko sužavėti pasakojimu.
Renginio pabaigoje už gražų ir šiltą susitikimą svečiams padėkojo seniūnas Jonas Alekna ir bibliotekininkė Danutė Daubarienė, kuri pacitavo Šventojo Augustino žodžius: „Pasaulis yra knyga, o tie, kurie nekeliauja, skaito tik pirmą puslapį.“