Bibliotekoje vaikai kūrė grafinę novelę apie Igną ir Liną

Renginio metu

Birželio 2-ąją Ignalinos viešojoje bibliotekoje vėl viešėjo dailininkė, rašytoja, vaikiškų knygelių autorė Ula Šimulynaitė. Šį kartą ji pakvietė 7-14 metų vaikus į kūrybines dirbtuves „Mano miesto legenda“.

Pirmiausiai Ula perskaitė legendas iš naujosios savo nuostabiai iliustruotos grafinių novelių knygos „Vilniaus miesto legendos“, kuri dar tik bus išleista šių metų pabaigoje. Vaikus sužavėjo trys paslaptingi pasakojimai apie didįjį Vilniaus magą Joną Tvardauską, istorinę asmenybę, iš tikrųjų gyvenusią XV amžiuje, „Legenda apie tai kaip, Tvardauskas mėnulyje atsidūrė“, „Barboros Šmėkla“ ir „Tvardausko knyga“.

Vėliau jaunieji renginio dalyviai ėmėsi kurti iliustracijas Ignalinos miesto legendai. Perskaitę pasakojimą apie Igną ir Liną, Išsiaiškinę kas kurią legendos dalį pieš, visi kibo į darbą. Kiekvienas nuoširdžiai kūrė iliustraciją savo legendos dalelei, ir jau po geros valandos   darbai buvo baigti. Dailininkė visus piešusius pavaišino ledais, kurie karštą birželio popietę buvo ypatingai skanūs. Kol vaikai vaišinosi ledais bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje buvo surengta ką tik nupieštų darbų paroda. Kalbėdama apie ignaliniečių kūrybą Ula Šimulynaitė žavėjosi visų spalvingais, įdomiais piešiniais. Nors ir sunku, bet teko išrinkti geriausius. Mažesniųjų grupėje nugalėjo Deimantė Dubakaitė piešinys, vyresnių grupėje trečia vieta paskirta – Samantai Golubickaitei, antra vieta Vasarei Augustei Kacevičiūtei, o pirmoji - Mantui Janušauskui.

Parodėlė Ignalinos viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje veiks visą mėnesį, kviečiame pasižiūrėti jaunųjų ignaliniečių sukurtos grafinės novelės apie Igną ir Liną.